Onze tips
Hoe bewaart u kaas het beste?
Kaas met minder vet/zout
Vacuum verpakte kaas
Geiten/schapenkaas
Onze kaas wordt verpakt in speciaal kaaspapier. Dit is voorzien van een klein laagje plastic folie, dat het uitdrogen voorkomt. Het beste bewaart u de kaas in dit kaaspapier op een koele plaats, bijvoorbeeld een droge kelder. In de koelkast kan natuurlijk ook. Het is dan wel beter een uur van tevoren de kaas uit de koelkast te halen. De kaas kan dan op temperatuur komen, zodat deze bij 15 tot 20 graden op zijn best smaakt.
Veel mensen eten bewust. Minder vet, minder zout. Voor mensen die bewust leven maar ook graag lekker eten, hebben wij het Liefde en Ambacht assortiment. Superlekkere kaas zonder extra toevoegingen.
Gaat u op vakantie of kunt u een paar weken niet naar de winkel komen, neem dan een extra stukje kaas mee. Op uw verzoek trekken wij de kaas gratis vacuum. De kaas blijf dan ongeveer 6 weken houdbaar. Zo kunt u ook op uw vakantieadres heerlijk van uw vertrouwde kaas genieten.
Regelmatig vragen mensen om de minder vette geiten- of schapenkaas. De vetstructuur van geiten- of schapenzuivel is kleiner en daardoor beter afbreekbaar. Het zijn dus eigenlijk de gezonde vetten die uw lichaam af kan breken. Daarom wordt de melk bestemd voor deze kaas meestal niet afgeroomd.